Nova iniciativa ciutadana: Etiquetatge vegà i vegetarià!






La Comissió Europea ha acceptat registrar la iniciativa ciutadana per l’etiquetatge alimentari obligatori: com a no vegetarians, vegetarians i vegans. A partir del 12 de noviembre es pot signar a favor d’aquesta nova petició. Cal aconseguir 1 milió de signatures, de mínim 7 estats membres, perquè Brusel.les prengui les mesures adients.

El que declara aquesta iniciativa Mandatory Food Labelling Non-Vegetariam/Vegetarian/ Vegan, impulsada per Madeleine Kay, és que “els vegetarians i els vegans tenen grans dificultats per trovar aliments adients a tota la Unió Europea. Es veuen obligats a estudiar la llista d’ingredients de cada producte alimentari per determinar si els convé o no comprar-lo, posant especial atenció a una sèrie d’ingredients ambigús que poden ser d’origen animal o vegetal”.

El que es demana a la Comissió Europea és que crei icones clares per poder identificar de manera senzilla quins productes són vegetarians, quins són vegans i quins són no vegetarians.

Més enllà del tipus de dieta que seguim, a nivell consumidor aquesta petició exigeix més transparencia en l’etiquetatge, fet que incideix en la lluita contra el frau alimentari. La informació és poder!

Feu clic aquí si voleu accedir a la web d’Iniciatives Ciutadanes Obertes per tal de donar-hi suport si així ho desitjeu.  


Nosaltres ja hem signat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada