Tastos gratuïts segurs

Codex Formació tastets segurs



Consells de seguretat alimentària per a tastos gratuïts de promoció comercial

Si ets dels que els hi agrada donar a tastar als teus clients nous productes o noves maneres de cuinar el que ja cuinaves, has de tenir en compte la seguretat de l’aliment que serveixes. Com a consumidors agraïm la generositat del tast gratuït, però de seguida i a simple vista, decidim si agafar-ne o no. De fet, podem tenir dubtes sobre l’estona que porta l’aliment exposat i a quina temperatura. No cal ser un expert per saber si ho volem consumir o no.

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària indica unes normes bàsiques i senzilles de preparació i presentació a seguir per tal de garantir que l’aliment del tast sigui segur per al consum.

BONES PRÀCTIQUES HIGIÈNIQUES DURANT LA PREPARACIÓ. Com qualsevol altre producte que servim, per a la preparació dels tastets cal seguir les Pràctiques correctes d’higiene i manipulació. 

Que sigui gratuït per al consumidor no vol dir que estalviem en higiene i seguretat.


PRESENTACIÓ DEL TAST.

Facilitar que el consumidor pugui agafar còmoda i higiènicament l’aliment sense manipular la resta de menjar.

Cal mantenir els aliments allunyats de les fonts de calor i de la llum solar directa.

El temps màxim d’exposició depèn de l’aliment.

Cal informar sobre els al·lèrgens presents en els ingredients. 

Al següent arxiu podeu trobar diferents exemples de presentació i el temps màxim d’exposició dels tastets que facilita complir amb les normes bàsiques que hem comentat, feu CLIC AQUÍ.


EVITAR EL MALBARATAMENT. Si preparem la quantitat adient, reduïm el temps d’exposició de l’aliment i la quantitat d’aliment sobrant per llençar. És important saber que no es pot reutilitzar l’aliment sobrant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada