Frau alimentari: la tonyina vermella


Per a tots els que us vau perdre el programa La Segona Hora de Rac1 del 22 de gener, van tractar el tema del frau en la tonyina vermella. Aprofitant la secció de la Trucada d’Emergència i de manera molt entenedora, una peixatera explica què en sap del frau que es du a terme amb la tonyina tenyida amb remolatxa. Ens pot semblar un tema poc important, però ja l’any 2015 el Centre d’Estudis Avançats de Blanes va realitzar un estudi concloent que el 40% de la tonyina vermella comercialitzada realment no ho era, corresponia a altres espècies emparentades amb la tonyina vermella.

Feu clic al següent video per escoltar La Trucada d'Emergència!


Si no ho toques, no ho saps

És evident que no és aconsellable anar tocant el peix fresc exposat a les peixateries, però com a consumidors podem exigir el document de captura de la tonyina, tot i que segons l’estudi del CEAB, l’any 2015 cap dels establiments estudiats disposava d’aquesta informació.
A nivell europeu es du a terme una lluita contra les pràctiques il·legals en la tonyina per a conserva. Aquesta es tracta amb additius o altres substàncies per millorar el color i facilitar-ne la venda coma fresca. Aquestes pràctiques il·legals poden suposar un risc per a la salut ja que es pot produir una reacció al·lèrgica a l’histamina, el que s’anomena el síndrome scombroid.


Estigueu atents i atentes a les pròximes entrades relacionades amb el frau alimentari, concretament el cas de la tonyina vermella. 

Si serviu aquest producte és important dur un bon Pla de Proveïdors, i si serviu el peix cru, per exemple per preparacions de sushi, és important tenir clares quines són les normatives que t'afecten i les recomanacions relacionades. 


Clica al curs per més informació



Per més informació sobre els mòduls del curs podeu trucar al 660431378, enviar un correu-e amb els vostres dubtes a codexformacio@gmail.com o bé fer click AQUÍ i omplir el següent Formulari de Contacte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada