Sessió informativa: Apliques els autocontrols?





Sóc un petit establiment alimentari...he d’aplicar què? Tot i que ja fa forces anys que va entrar en vigor el Reglament 853/2004, sembla que la seva aplicació als petits establiments alimentaris sovint és complicada. La normativa europea obliga a aplicar un Sistema de control anomenat APPCC, però amb els anys la realitat és que a la petita empresa li costa encaixar-hi el que requereix aquest sistema.

Al Reglament es fa incís “a la necessitat de reconèixer que en determinades empreses alimentàries no és possible identificar punts de control crític i que, en alguns casos, les pràctiques correctes d'higiene poden reemplaçar el seguiment de punts de control crític”

A l'informe general sobre l'estat d'aplicació del sistema APPCC a la UE i àmbits de millora hi figura la Comunicació de la Comissió Europea sobre l'aplicació de sistemes de gestió de la seguretat alimentària que preveuen programes de prerequisits (PPR) i procediments basats en els principis de l'APPCC, inclosa la facilitació/flexibilitat respecte a l'aplicació en determinades empreses alimentàries.


Per aplicar l’autocontrol a les empreses alimentàries és essencial tenir registres eficaços i precisos a fi de verificar i mantenir el sistema, però el sistema documental d’empreses petites es pot simplificar atenent el criteri de flexibilitat per tal de no convertir-lo en una càrrega de treball addicional.
Si voleu saber quins avantatges comporta l’autogestió de la seguretat alimentària, valorar en quin punt de compliment normatiu es troba el vostre establiment o conèixer les eines oficials que teniu a l’abast per millorar o iniciar la implantació dels vostres autocontrols, no us perdeu la sessió informativa a GironaEmprèn...”Parlem de...”






Dia i hora: Dimecres, 8 de maig de 16 a 18 h. 
Durada: 2 hores. 
Formació a càrrec de: Ainhoa Callizo Grau. 
Ho organitza: Girona Emprèn amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del FSE