Els formadors també som peça clau



Ahir vam tenir la ocasió de parlar “a casa” amb qui ens ha vist “néixer”, a Girona Emprèn, amb emprenedors que estan treballant la seva idea de negoci en l’àmbit alimentari. Agrair a Dora Alsina la seva atenció i suport tècnic, i com sempre, agrair a l’Albert Bosch la seva empatia i acompanyament.

A Codex Formació considerem imprescindible que els nous emprenedors puguin engegar la seva activitat com a nou establiment alimentari amb el mínim coneixement sobre la normativa vigent que els afecta. Considerem que la informació és poder i que l’Administració Pública, a part d’inspeccionar també pot acompanyar, recomanar i divulgar.

Sabem el que costa que els Responsables de l’empresa alimentària, tots aquells emprenedors que aixequen la persiana de la seva fleca, cafeteria, fruiteria o peixateria cada matí, puguin assistir presencialment a sessions informatives o formacions subvencionades. Però tenim l’oportunitat d’oferir-ho a totes aquelles persones que estan treballant en el seu Pla d’Empresa, en la viabilitat del seu negoci. Podem acostar-los i acompanyar-los, des de l’inici del projecte, pas a pas, adaptant-nos a les necessitats de cada realitat.

Com a emprenedora tinc la oportunitat d’assistir a sessions formatives que m’acosten eines de gestió en l’àmbit financer, de màrqueting o eines per al disseny. És valent i honest acostar eines en l’àmbit de la seguretat alimentària als futurs responsables d’aquest sector. No es tracta de presentar la normativa com a punt restrictiu en el seu camí. No es tracta de sobrecarregar a l’emprenedor amb taules i registres. Parlem d’acompanyar-los, de ser clars, de divulgar la inclusió de les pràctiques correctes com a part imprescindible.

A Girona ens agrada el bon fer, i ho fem bé. No podem baixar la guàrdia, tenim l’oportunitat de parlar amb les persones que ens nodreixen i  nodriran en un futur no tant llunyà perquè s’impregnin de responsabilitat, sense por, a partir de la informació, des de l’inici. I els formadors també en som una peça clau.

Per acabar amb una mica de música, us deixem el vídeo que l’Agència de Salut Pública de Barcelona va publicar per divulgar els Autocontrols amb #BCNalimentssegurs. La creativitat forma part de la docència!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada