Delivery Segur

 


Benvingut delivery! El servei a domicili de menjar ha estat una de les vies de creixement per a petits restaurants, bars i similars. I sembla que aquesta modalitat de servei ha arribat per quedar-se!


Ha arribat el moment de plantejar la següent qüestió: hem de considerar els repartidors de delivery manipuladors d’aliments?


Es considera manipulador d’aliments la persona que per la seva activitat laboral té contacte directe amb els aliments; durant la seva recol·lecció, preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i/o servei. ACSA. Agència Catalana de Seguretat Alimentària.


Doncs, sí! És evident que de manipuladors d’aliments n’hi ha de molts tipus i la seva formació haurà d’adaptar-se a la seva activitat laboral; però sempre coincideixen certs estàndards higiènics comuns. No podem equiparar un repartidor a un forner. Però si que hem d’entendre que les persones que reparteixen menjar a domicili formen part de la cadena alimentària, són els cambrers a domicili dels petits establiments.


A Codex Formació considerem la feina dels repartidors en tres blocs: el pre servei, el transport i el servei. Aquest esquema es pot repetir vàries vegades durant el torn del treballador. I si, durant cada una d’aquestes fases hi certes normes higièniques que cal conèixer i seguir. 


Però més enllà dels temes relacionats amb la seguretat alimentària, considerem els repartidors com cambrers a domicili. Són les persones que porten els aliments a casa nostra; un bon servei és més important del que pot semblar a priori. Pot fer que et diferenciïs de la resta. Sovint són la única cara visible del teu establiment i la persona encarregada de l’últim pas, imprescindible perquè el negoci continuï rutllant.


Quins punts clau hem de tenir en compte quan parlem de delivery?


EL PRE-SERVEI: Ens referim a tot allò que no es veu però és necessari per garantir la qualitat i la seguretat alimentària. Hi incloem la revisió i neteja del vehicle, les pràctiques higièniques a l’hora de recollir la comanda i la càrrega del receptacle.


EL TRANSPORT: El vehicle és la imatge en moviment del teu establiment, es passeja pel poble o ciutat. La reputació del teu negoci també depèn de les bones pràctiques i civisme, sigues l’exemple!


EL SERVEI: Ara sí, la última fase però no menys important, just al contrari. L’atenció al client en 2 minuts: ràpida, propera i resolutiva. Els cambrers a casa! Expliqueu el que serviu i poseu en valor el vostre producte.


A Codex Formació ho tenim clar, un bon servei de delivery és determinant pel bon funcionament d'un petit establiment. Ha arribat el moment de compartir una nova sessió formativa, el delivery ha arribat per quedar-se!

Ens hi posem?



Per més informació sobre els cursos podeu trucar o enviar un missatge de whatssapp al 660431378, enviar un correu-e amb els vostres dubtes a codexformacio@gmail.com o bé omplint el Formulari de Contacte.


Contacta amb Nosaltres

* Pots llegir la nostra política de privacitat aquí.