Reglament 2021/382 un pas endavant

 

Breu resum de les principals modificacions del Reglament 2021/382


Reglament (UE) 2021/382 de la Comissió, de 3 de març de 2021

Per el que es modifiquen els Annexes del Reglament 852/2004, pel que fa a la gestió dels al·lèrgens alimentaris, la redistribució d'aliments i  la implantació de la cultura de la seguretat alimentària.

 

Si, si...el Reglament que ens defineix com a responsabilitat ineludible la gestió de la seguretat alimentària ha estat modificat i el 24 de març de 2021 va entrar en vigor!

 

Anem per feina, introduïm els 3 punts clau a tenir en compte, pots clicar a més informació si vols llegir les entrades relacionades amb cadascun dels temes:

 

GESTIÓ D’AL·LÈRGENS ALIMENTARIS

Arrel de la publicació el 2020 del codi de bones pràctiques relatiu a la gestió d’al·lèrgens per part de la Comissió del Codex Alimentarius, la Comissió Europea aprova afegir requisits que introdueixin bones pràctiques d’higiene generals per evitar o limitar la presència d’al·lèrgens a tota la cadena alimentària.

Més informació>>

 

REDISTRIBUCIÓ D’ALIMENTS – EXCEDENTS I DONACIÓ

Ja fa temps que es parla de l’estratègia “del camp a la taula” i un dels objectius principals és reduir el malbaratament alimentari i contribuir a l’economia circular. La redistribució dels excedents alimentaris mitjançant donacions, sempre que sigui segur, suposa un dels aspectes més valuosos per frenar el malbaratament.

Més informació>>

 

CULTURA DE LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA

El Setembre de 2020 la Comissió del Codex va actualitzar la seva norma base sobre els principis generals d’higiene dels aliments, i per fi introdueix el terme cultura de la seguretat alimentaria com a principi general. Reforça l’impacte real en la millora de la seguretat alimentària a partir de la sensibilització i millora del comportament dels manipuladors d’aliments.

Més informació>>

 

Descarrega el pdf del Reglament 2021/382 (només són 4 pàgines) 😉  >>


Subscriu-te a Codex i sigues el primer en rebre les notícies!


Aquesta subscripció no suposa cap cost econòmic!

*Llegueix aquí la nostra Política de Privacitat 

Cap comentari: