Productes de temporada

 


Què vol dir que un producte sigui de temporada? Bàsicament que l’aliment s’ha produït en l’època òptima i natural per al seu cultiu.

Consumir aquests aliments comporta beneficis per a tots i totes; els productors i els consumidors, fem país, i avançem en sostenibilitat i sobirania alimentària.

Nosaltres ho tenim clar, i L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició també s’hi està posant i ha creat una campanya per tal de promoure els productes de temporada:

Les fruites i verdures de temporada són més econòmiques perquè la seva quantitat serà abundant, el que fa que el seu preu sigui més baix. Són més sostenibles; comprant aliments de temporada serà més fácil donar suport a la producción local, el seu transport i distribució són menys agressius. Es respecten els cicles naturals de les sembrades, es formenta la rotació de cultius i el sòl s’empobreix menys. AESAN. #ComerDeTemporada

 

Ens sembla molt bé…però…anem un pas més enllà? La Sobirania Alimentària és Cosa de tots i totes!

Iniciem la temporada de primavera compartint l’enllaç de Canal Salut a algunes guies o bases de dades sobre productes de temporada.


Clica aquí per accedir a la web de Canal Salut


Trobaràs llistats en català, en castellà, de Consum,…fruites, verdures, hortalisses, peix,… abans de triar la guia o el calendari, pensa una mica quina pot ser més representativa en el teu cas, segons el territori on vius i/o la puresa de les dades. Pots comparar i acabar decidir, pregunta al mercat, ells et sabran dir quins productes són de proximitat.


Nosaltres enviarem als subscriptors un resum per cada una de les estacions de l'any any: Primavera, Estiu, Tardor i Hivern i els productes de temporada que hem seleccionat. Pots subscriure’t a Codex de manera gratuïta i rebràs les darreres novetats, notícies, tips, actualització de cursos,…


Aquesta subscripció no suposa cap cost econòmic!


Amb els canvis d’estació rebràs un correu-e recordant quins productes són de proximitat i del temps!