Manipulació d'aliments: cuina o sala?

 



Ja sabeu que ens encanta compartir novetats amb vosaltres! Si heu llegit l’entrada anterior No conformitats en Actes d’Inspecció ja sabeu quines 4 formacions apareixen amb nom i cognoms a les Actes d’Inspecció. Hem estat treballant de valent i ja podem anunciar que hem actualitzat tots els nostres cursos en funció a l’experiència d’aquests últims anys.


Les novetats més importants són:

Tenim menys cursos online al Campus Codex Formació, però més complerts. Hem afegit gairebé totes les Càpsules Formatives del 2020 i del 2021 als cursos actuals. Hem volgut focalitzar-nos en les formacions de base i adaptar-les al màxim al que hem observat a les Actes d’Inspecció Sanitària,  afegint-hi els continguts més especialitzats.

L’altra aspecte que hem millorat i ens ha portat a crear un nou curs, ha estat arrel de la meva necessitat com a formadora i dels meus alumnes com a usuaris de formacions: diferenciar personal de cuina del de sala; i el personal d’obrador del de punt de venda. Tot i què hi ha temari comú i transversal, les pràctiques higièniques i de manipulació i els perills alimentaris a controlar d’uns i altres són prou diferenciats com per poder crear dos Itineraris diferents.


FORMACIÓ BÀSICA DIFERENCIADA PER MANIPULADORS: CUINA O SALA?

MANIPULACIÓ I CONTROL D'ALIMENTS 
Personal cuina i obrador.
Hores recomanades: 20
Preu: 95€
Més info>>
Inscriure'm>>
MANIPULACIÓ I SERVEI D'ALIMENTS
Personal sala i punt de venda.
Hores recomanades: 20
Preu: 95€
Més info>>
Inscriure'm>>


Ho sabem tots…però algú ho havia de dir! I mira que hi ha cursos i cursos de Manipulació d’aliments…però…un cambrer/a no fa la mateixa feina que un cuiner/a! I un manipulador d’obrador de fleca o pastisseria no fa el mateix que el personal de venda al públic del pa o pastisseria! Doncs perquè un cuiner i una persona que atén al mostrador de la pastisseria han de fer la mateixa formació? Sí que en ambdós casos hi ha un fil conductor, la seguretat alimentària. Tots dos són manipuladors d’aliments. Però és obvi que no tenen el mateix rol dins la cadena alimentària i que els coneixements que han de tenir un i altre són diferents.

Es tracta que l’alumne, quan faci el curs no senti que la meitat dels continguts no són aplicables al seu lloc de feina. És una millora pels manipuladors que treballen a sala o punt de venda. Generalment els Cursos de Manipulació d’aliments es dissenyen pensant en cuina, i molt sovint més de la meitat del curs és poc útil a nivell laboral pel personal que no transforma els aliments.

Així, estrenem un nou Curs Manipulació i Servei d’Aliments adreçat al personal manipulador d’aliments que treballa a sala o als punts de venda (p.ex.- restaurants, fleques, pastisseries, supermercats, cafeteries,…); adreçat a cambrer/es i venedors/es dels petits establiments alimentaris. Aquesta nova formació també inclou els continguts de la Càpsula Informació Facilitada al Consumidor i Excel·lència en el Servei.



Una nova manera d'entendre la formació.

Inscriure'm