Que no et donin panga per llenguado!

Designed by Johndory / Freepik

FRAU ALIMENTARI EN EL PEIX

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha publicat en el seu darrer Butlletí informació relativa al frau alimentari que es dona en el sector del peix. La Sra. Reyes Pla Soler, catedràtica en tecnologia dels aliments del Departament de Ciència animal i dels aliments de la Universitat de Barcelona, ens explica en format vídeo les bases del problema i una breu pinzellada dels aspectes a tenir en compte abans de comprar peix.

Per veure el vídeo fer clic AQUÍ.

La Sra. Reyes exposa que el principal problema recau en les diferents procedències dels productes de pesca; la venta d’una espècie sota el nom d’una altra o bé el canvi d’origen. En tots dos casos el resultat és que el consumidor paga per un producte que realment no és amb el conseqüent lucre econòmic per part de l’intermediari o el venedor.

Com a consumidors, què hem de tenir en compte quan comprem peix? Principalment que el producte es trobi correctament etiquetat, ja sigui peix fresc o congelat. Recordeu que els productes de la pesca i de l’aqüicultura venuts a doll han de mostrar la següent informació obligatòria de manera visible al taulell, mitjançant rètols o cartells:





És important que com a responsables d’una empresa alimentària, i en últim terme com a consumidors, ens impliquem en exigir als nostres proveïdors transparència en l’etiquetatge.

Si volem estalviar hem de conèixer i tenir clares les ofertes; i assegurar-nos que els preus baixos no ho són per el canvi d’espècies o l’alt contingut en aigua del peix. Que no et donin panga per llenguado!

És important que l’empresa alimentària implementi un Pla de Control de Proveïdors des de la transparència i la confiança del producte que es serveix; tenint en compte la relació qualitat – preu.

Actualment ha crescut el consum de peix cru en forma de sushi a casa nostra, els responsables d’aquest tipus de restauració cal que disposin del coneixement mínim per tal de poder garantir la qualitat i integritat del producte que serveixen.

Si tens una petita empresa de restauració on serviu sushi, us acostem el nostre Mòdul Formatiu de Pràctiques Recomanades per a la Preparació segura del Sushi creat a partir de la Guia de Pràctiques Correctes impulsada per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària amb informació adicional sobre com evitar l’histamina a la tonyina i pràctiques correctes de la Guia oficial del sector peixateries.

No dubteu en posar-vos en contacte amb Codex trucant al 660.43.13.78, enviant un correu electrònic a codexformacio@gmail.com o omplint el Formulari de Contacte que trobareu clicant al següent botó:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada