La formació, peça clau en seguretat alimentària


Utilitza la formació dels teus manipuladors d'alimnets per generar canvis reals en els hàbits i les pràctiques que duen a terme a diari.


El 15 de juny de 2018 vam publicar la primera entrada al nostre blog, aquest, i començava així:
Sovint ens arriben notícies sobre canvis normatius que afecten als nostres petits establiments alimentaris però ben bé no sabem què ens dicta la norma ni com ho hem d'aplicar al nostre dia a dia

Avui,  15 de gener de 2020 sembla que aquest inici encara te més sentit. Encara no sabem quins dels canvis que ens van demanant ha arribat per quedar-s'hi. Els dubtes en els procediments "ho estem fent bé?", la higiene dels manipuladors més reactius a seguir els protocols, la desinfecció de manera efectiva...ens preguntem: "puc obrir?". 

Nosaltres tenim clars els beneficis de l'esperit d'adaptació pel bé de la supervivència dels petits negocis alimentàris, no només dels bars i restaurants, sinó també de les fleques, pastisseries, peixateries,...però encara tenim més clar que hi ha pilars en la gestió de la seguretat alimentària que no han canviat aquests darrers mesos. Alguns ha calgut reforçar-los però les pautes ja les teniem al sector.

Com a Responsables de la Formació dels nostres treballadors podem trobar una àmplia oferta formativa, de major o menor qualitat, que ens deixa amb el regust d'"aquest curs no val per a res". El motiu principal sol ser que contractem cursos o serveis poc adaptats a la normativa i gens adaptats a la petita empresa.
Però no només això, sinó que cada vegada els consumidors som més exigents en quant a higiene i seguretat alimentària. La societat evoluciona cap a un consum més segur i amb garantia d'higiene i més quant tractem dels aliments que mengem.
Les grans empreses disposen del seu propi Departament de Formació, on els professionals creen les accions formatives a mida i segons els perfils dels treballadors. A més, aquestes empreses poden accedir a la formació presencial in company, in situ, al mateix lloc de treball, fet que els permet optimitzar el temps dedicat i garantir-ne la seva eficiència.

A Codex Formació creiem que la formació permet generar canvis reals i posem a disposició de la petita empresa la nostra experiència, al peu del canó, per tal d'acostar-vos la informació i formació en seguretat alimentària requerida i adaptada al vostre establiment segons el Reglament CE 852/2004 relatiu a la higiene dels productes alimentaris.  

Utilitza'ns com a eina generadora de canvis.
Amb cada formació generareu la documentació necessària requerida per anar implementant els Plans de Prerequisits. Evitem la sobrecàrrega i no creem alarmes ni falses necessitats. Simplifiquem els registres i apliquem la flexibilitat que recomana la normativa vigent. Som un més del vostre equip! Hi entrem fins a la cuina!
Tots els nostres continguts es creen a partir de fonts oficials, ja sigui de la propia norma, de les recomanacions emesses pels organismes oficials implicats, de les Guies de Bones Pràctiques oficials i el nostre compromís d' actualitzar els continguts sempre que es produeix un canvi substancial.



Per començar l'any al vostre costat hem actualitzat el Mòdul Gratuït per subscriptors sobre "Seguretat Alimentària" al Campus Codex Formació. 

Què has de fer per accedir-hi? Clica al botó de subscripció i t'enviarem al teu cotrreu-e la clau d'accès al Campus. Tindràs accès a la resta de Mòduls Gratuïts que anem posant a disposició dels subscriptors, seràs el primer/a en rebre actualitzacions normatives o tips-consells per aplicar al dia dia del teu negoci.


Aquesta subscripció no suposa cap cost econòmic!