El BOE i el Servei Per EmportarActualitzat 04/05/2020


Si som Bars o Restaurants i volem toranar a engegar cal conèixer la Ordre Ministerial SND/388/2020, de 3 de maig, on s’hi indiquen les condicions per a l’obertura de bars i restaurants amb servei Per Emportar. Recordem que les comandes amb repartiment a domicili han estat permeses des de l’inici. Per tant, la principal diferència és la possibilitat de començar a oferir Menjar per emportar i anar reactivant l’activitat. Els Capítols que ens afecten són el Capítol II en la seva totalitat.


Tot just avui l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha publicat el resum de les mesures higièniques, preventives i d’aforament que cal complir per acollir-se al servei Take Away segons l'Ordre publicada al BOE. Podeu clicar aquí si voleu accedir a l’entradade l’ACSA sobre les Indicacions a seguir durant la Fase 0 de desconfinament per als establiments de restauració.

Considerem destacar-ne les següents a mode de resum, però recordeu n’hi ha d’altres:


- Cal estar al dia amb les obligacions de Prevenció de Riscos Laborals i posar a disposició dels treballadors els EPIS adients atesa la situació de crisi sanitària: mascaretes, guants, sabó adient, gels hidroalcohòlics.
- Els clients han de fer les comandes per via telefònica o online i cal fixar un horari de recollida per cada una de les comandes.
- Cal posar a l’entrada de l’establiment gels hidroalcohòlics per als clients.
- Cal assenyalar de forma clara la distància de seguretat interpersonal de 2 metres que cal mantenir entre clients i entre client-treballador.
- El mateix treballador no pot atendre dos clients de manera simultània.
- Cal posar a la sortida de l’establiment una paperera d’accionament no manual amb bossa d’escombraries.
...

Com a Responsables és important que us mantingueu informats, seguir les recomanacions oficials i en cas concret, les condicions publicades per Ordre Ministerial. I com sempre, apliqueu els Autocontrols, extremeu el Pla de Neteja i Desinfecció, incloent-hi en un Annex les mesures extraordinàries en quant a freqüència i si s’escau els productes químics utilitzats.

Qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb nosaltres enviant un correu-e a codexformacio@gmail.com, trucant al 660 431 378  o bé omplint el següent Formulari de Contacte.