Controls Oficials als Aliments


Fa poc d’un mes, el 14 de desembre de 2019, va entrar en vigor el nou Reglament 2017/625 sobre controls oficials i altres activitats oficials realitzats per garantir l’aplicació de la legislació sobre aliments i pinsos, i de les normes sobre salut i benestar dels animals, sanitat vegetal i productes fitosanitaris i controls oficials als aliments.
Amb l’entrada del nou Reglament (UE) 2017/625 sobre Controls Oficials, el DARP anuncia que les noves normes exigeixen que es realitzin controls oficials regulars, i que afecta totes les fases de la cadena alimentària.

A Codex vam decidir valorar què diu el nou reglament  abans d’informar-vos i contactar amb L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, per saber de primera ma com pot afectar al nostres clients, a la petita empresa (bars, restaurants, fleques, pastisseries,...)


Quin impacte o repercussió real pot tenir aquest nou reglament en els meus clients, la petita empresa alimentària (per exemple bars, restaurants, obradors fleques i pastisseries, …)?

ACSA respon:
[...]es tracta d’un Reglament molt tècnic on es detallen múltiples qüestions que afecten directament a les autoritats competents i, de forma indirecta, als operadors econòmics. En qualsevol cas ha de suposar un impuls a la millora de la qualitat dels control oficials. Cal també tenir en compte que aquest Reglament es continuarà desenvolupant en base a Actes Delegats i Actes d’Execució, de manera que es genera un cos normatiu relativament voluminós que cal analitzar cas per cas per valorar les repercussions en cada tipus d’activitat alimentaria. En aquest sentit, no resulta possible fer valoracions generals.

La norma afecta al control de tot tipus d’empreses incloses les minoristes i no modifica l’actual distribució de competències de control. Pel que fa a la situació del autocontrols, les normes anteriors ja contemplaven aquesta qüestió coma un pilar bàsic de la seguretat alimentària i una responsabilitat ineludible dels operadors comercials, de manera que el nou Reglament suposarà un nou impuls per continuar treballant en aquest àmbit, el qual considerem una element fonamental en seguretat alimentària.
ACSA-Agència de Seguretat Alimentària de Catalunya 

Tota a questa informació es troba inclosa al nostre Mòdul Informatiu Gratuït "Seguretat Alimentària" exclusiu per als subscriptors que anem actualitzant cada any amb les novetats normatives al Campus Codex Formació

Si vols rebre la clau d'accès només ens ho has de dit clicant al botó de subscripció!

Aquesta subscripció no suposa cap cost econòmic!