#RentatLesMans



Actualitzat el 21/03/2020

Superada la primera setmana de teletreball #JoEmQuedoACasa hem decidit recopilar la informació oficial sobre recomanacions en el marc de les mesures de contenció de la transmissió de COVID-19.

Coronavirus i la manipulació d’aliments.

Hem de prendre mesures especials?

Val a dir que aquesta no és una situació d’alarma alimentària (no estem enfront d’un brot de Salmonella, Listeria, E.coli,…). Aquesta setmana l’ACSA ha publicat informació referent a la no hi ha evidencia que els aliments siguin una font de transmissió del COVID-19. Així doncs la recomanació principal dins els obradors i cuines és seguir les normes generals de seguretat alimentària, aplicant els autocontrols, com també les normes de prevenció de la malaltia que faciliten les autoritats competents.

En l’àmbit de la nostra activitat, a les cuines i obradors, la recomanació és intensificar i extremar l’aplicació del Pla de Neteja i Desinfecció a cada establiment, com també ser extremadament curosos amb la higiene dels manipuladors d’aliments.





És important que les recomanacions s’extreguin de les Fonts Oficials, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, el Departament de Salut i cada un dels Ajuntaments i Consells Comarcals.

Facilitem els enllaços a les següents entrades de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària:

Mesures de Contenció de la transmissió del COVID-19
Actualitzat: 18/3/2020

Mesures de Contenció de la transmissió del COVID-19
Actualitzat: 18/03/2020

Mesures de Contenció de la transmissió del COVID-19
Actualitzat: 19/03/2020

Mesures de Contenció de la transmissió del COVID-19
Actualitzat: 20/03/2020


Per accedir a totes les notes d’actualitat de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària cliqueu l’enllaç:

Actualitzat el 21/03/2020


A Codex Formació continuem treballant de manera telemàtica per assessoraments i amb les formacions online al nostre Campus CodexFormació. Pots contactar amb nosaltres per correu-e a codexformacio@gmail.com, trucar-nos al 660 431 378 o omplint el Formulari de Contacte a la web.

#CodexEsQuedaACasa