Codex Formació Comunicat Abril 2020




Avui he decidit escriure aquest comunicat per tal d’explicar perquè com a Directora de Codex Formació he decidit no incloure la paraula Covid-19 com a reclam als títols dels nostres cursos ni per dur a terme auditories internes d’autocontrols a les empreses alimentàries.

No és moment de crear més alarma ni neguit a la petita empresa alimentària. Mai ha format part de la nostra filosofia de treball.

Com a petita empresa que “obro la persiana cada dia”, ara des del #Teletreball, també he hagut de reorganitzar i assentar la situació actual des de la següent realitat: hostaleria tancada i sector alimentació obert (botigues de barri, fleques, pastisseries, peixateries,…). Des del primer moment vaig considerar honest remarcar la importància d’extremar la freqüència del Pla de Neteja i Desinfecció, extremar el rigor de l’aplicació de les practiques correctes d’higiene i seguir les normes i recomanacions de les autoritats competents en quant a les mesures extraordinàries sanitàries de contenció del Covid-19.


Per què? Perquè cal recordar que la Covid-19 no és una malaltia de transmissió alimentària: 
És molt poc probable que les persones contreguin la COVID-19 per mitjà dels aliments o envasos alimentaris. La COVID-19 és una malaltia respiratòria i la seva via de transmissió principal és per mitjà del contacte de persona a persona i del contacte directe amb les gotetes de les vies respiratòries que es generen quan tus o esternuda una persona que n’està infectada.
Fins avui no hi ha cap evidència que els virus que causen malalties respiratòries es transmetin per mitjà dels aliments o dels envasos alimentaris. Els coronavirus no es multipliquen en els aliments, atès que els cal un hoste humà o animal per multiplicar-se
Traducció de l’ACSA Guia Covid-19 i Seguretat Alimentària: Orientacions per a Empreses Alimentàries.


De la mateixa manera que els petits productors estan patint per fer arribar els seus aliments als consumidors mentre veuen impotents com les grans superfícies fan l’agost; Codex pateix el bombardeig de formacions online i auditories digitals gratuïtes de grans plataformes i empreses que, no us enganyeu, ofereixen el mateix que fa 2 mesos amb un altre títol, això sí, en nom de la Covid-19 i la seguretat alimentària.


Aquesta entrada és per refermar la nostra manera de fer, donant importància a la gestió global i adaptada de la seguretat alimentària, més enllà de l’escenari actual. Això no vol dir que en les nostres formacions no s’inclogui informació extra i actualitzada sobre les recomanacions.  El que vol dir es que hem decidit no sumar-nos al discurs de la por i pas a pas seguir-vos acompanyant, com hem fet fins ara, des de la tranquil·litat, la seguretat i la transparència

Per aquest motiu i per sumar amb una mica d’alegria, vaig decidir preparar-vos el Menú Formatiu Online de Primavera, si encara no hi he pogut fer un cop d’ull aquí teniu l’enllaç:


Cliqueu a la imatge per accedir-hi


També hem obert un Mòdul Informatiu Gratuït sobre Sobirania Alimentària, el dret a decidir també inclou decidir sobre les polítiques agroalimentàries que es duen a terme al nostre territori.

 Cliqueu a la imatge per accedir-hi