Actualització Covid19



Actualitzat:16/04/2020

Ja fa unes setmanes vam compartir les recomanacions oficials de l’ACSA en relació a la seguretat alimentària i el Covid-19, podeu clicar aquí per accedir-hi.

La nostra filosofia des de l’inici de la crisi sanitària ha estat no alarmar a les petites empreses, difondre informació sobre recomanacions extreta de fonts oficials i recordar la importància del Pla de Neteja i Desinfecció com també extremar les Pràctiques Higièniques del personal manipulador d’aliments.

Aquests darrers dies, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha compartit dues noves publicacions de la OMS sobre Seguretat Alimentària i Covid-19.

Abans d’entrar en matèria recordeu:

És molt poc probable que les persones contreguin la COVID-19 per mitjà dels aliments o envasos alimentaris. La COVID-19 és una malaltia respiratòria i la seva via de transmissió principal és per mitjà del contacte de persona a persona i del contacte directe amb les gotetes de les vies respiratòries que es generen quan tus o esternuda una persona que n’està infectada.

Fins avui no hi ha cap evidència que els virus que causen malalties respiratòries es transmetin per mitjà dels aliments o dels envasos alimentaris. Els coronavirus no es multipliquen en els aliments, atès que els cal un hoste humà o animal per multiplicar-se
Traducció Guia Covid-19 i Seguretat Alimentària: Orientacions per a Empreses Alimentàries.

Accediu als documents pdf clicant als següents enllaços:

Covid-19 iSeguretat Alimentària: Orientacions per a Empreses Alimentàries 


Cal continuar sempre atents a les indicacions del Departament de Salut, els Consells Comarcals i Ajuntaments.

Des de Codex Formació volem agrair a tota la petita empresa alimentària l’esforç que esteu realitzant per tal d’alimentar-nos, els somriures que s’amaguen darrera les vostres mascaretes i la paciència que demostreu dia a dia obrint la persiana.


Si teniu dubtes podeu contactar amb nosaltres enviant un correu electrònic  a codexformacio@gmail.com , trucant al 660.431.378 o omplint el següent formulari de contacte.