Seguretat Alimentària i Venda al Detall

 

Europa va posant fil a l’agulla…

Noves Directrius sobre Autocontrols o Sistemes de Gestió per establiments de venda al detall


Fa poques setmanes, consultant la pàgina web de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, vam poder accedir al document on apareixen les noves directrius per al comerç i venda al detall en relació als autocontrols i la flexibilitat a l’hora d’aplicar-los. 


La gran notícia per nosaltres és que en aquest document es citen els petits establiments d’un en un; és a dir restaurants, carnisseries, peixateres, fleques, càterings, botigues de queviures, bars,...és a dir per a cadascun d’ells s’hi indiquen quins són els punts crítics a gestionar i els Plans de Prerequisits ineludibles que cal reforçar.


És un pas més per facilitar als responsables la gestió de la seguretat alimentària de la petita empresa i una guia clara segons el tipus d’establiment. També ha de significar una harmonització en els criteris d’inspecció de l’administració i autoritat competent.

Un parell d'exmples de diagrames de flux i de taula amb Punts Crítics a controlar.

És un document que actualment estem estudiant i treballant a Codex Formació, amb la previsió d’incloure aquesta nova informació a les nostres formacions sobre Autocontrols. A mesura que anem avançant en la seva actualització us anirem informant en properes entrades al Blog de Codex Formació.


Si voleu accedir a la noticia de l’ACSA cliqueu AQUÍ.


Si voleu accedir al document complert cliqueu AQUÍ


Per més informació sobre la nostra formació ”Aprèn a Aplicar elsAutocontrols” clica AQUÍ.


Cap comentari: