#EUandMyFood


Divulguem la importància de garantir la seguretat dels aliments que ens nodreixen. És feina de tots, consumidors, responsables de l’empresa alimentària, manipuladors d’aliments, autoritats competents, mitjans de comunicació,…
La màxima autoritat competent en l’àmbit de la seguretat alimentària a nivell europeu, l’EFSA (European Food Safety Autority) ha iniciat la campanya divulgativa EU and My Food (La UE y Mis Alimentos, La UE i els Meus Aliments). Per aconseguir el seu objectiu ha publicat una pàgina web amb material audiovisual per tal de reforçar les pràctiques correctes i fer arribar la informació als consumidors dels diferents estats.


Com a presentació d’aquest projecte, han publicat el vídeo que compartim a continuació:


Però...a què ens referim quan parlem de seguretat alimentària?


La definició globalment acceptada és la que es va redactar a Roma (1996), a la Cimera Mundial sobre l'Alimentació: 
La seguretat alimentària existeix quan totes les persones tenen, en tot moment, accés físic, social i econòmic a aliments suficients, innocus i nutritius que satisfacin les seves necessitats energètiques diàries i preferències alimentaries per dur a terme una vida activa i sana

Actualment, als països de la UE i d'occident, pot semblar que “seguretat alimentària” fa referència, únicament, als problemes d'higiene i innocuïtat dels aliments. És a dir, que les polítiques van dirigides a garantir que els aliments que arriben al consumidor siguin aliments segurs, lliures de contaminacions que puguin suposar un perill per la salut. Pensem-hi.


Cal dirigir els esforços a garantir, en primer lloc, que totes les persones tinguin accés als aliments; i lluitar perquè aquests aliments siguin segurs i nutritius. És feina de tots.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada