Productes químics, no tot s'hi val!

 


Quan començo a posar ordre al Pla de NiD dels meus clients, el primer pas és llistar tots els productes químics (detergents i desinfectants) que utilitzem i demanar-ne les Fitxes Tècniques i les Fitxes de Seguretat al proveïdor.


El segon pas és detectar quins productes estem utilitzant realment i quins acaben caducant-se; si som sincers, ens agrada tenir 4-5 productes d’ampli espectre (...sota, caballo y rey) que ens permetin simplificar el propi Pla de Neteja i organitzar els Procediments de manera senzilla.

 

Perquè acumulem productes de NiD que no utilitzem...?

  • Ens deixem aconsellar per l’equip comercial, pregunta al teu proveïdor per un assessorament més tècnic.
  • La fragmentació a l’hora de comprar els productes: tenim varis proveïdors i les comandes o productes similars a millor preu fa que pivotem.
  • Ens basem en Plans d’Higiene Generals.
  • La persona encarregada de les compres no és la persona encarregada de fer la neteja i desinfecció.
  • Cobrir l’expedient als documents descriptius del Pla de NiD.

... I perquè acabem utilitzant productes domèstics de NiD?

  • Els tenim per ma ja que es troben a gairebé totes les cases.
  • Es disposa de personal poc qualificat i sovint gens format ni informat en els procediments de la neteja i desinfecció de cuines i obradors.
  • Solen ser més econòmics i es poden adquirir fàcilment a qualsevol supermercat per unitats.


Hem d’estar atents perquè no tot s’hi val! Per exemple...


En el cas dels desinfectants, hem de tenir en compte que han de disposar del REGISTRE HA, és a dir, han de ser aptes per l’empresa alimentària; o “aptes per ser utilitzats en entorns on es manipulen aliments”.

Aquesta distinció només l’hem de buscar en els desinfectants, ja que es s’inclouen dins la definició de plaguicida:

Se entiende por plaguicidas, las sustancias o ingredientes activos, así como las formulaciones o preparados que contengan una o varias de dichas sustancias o ingredientes activos cuya finalidad sea la de actuar como desinfectante, insecticida, fungicida, repelente, atrayente, etc. Més informació Ministeri de Sanitat >>


El temps és or, i nosaltres volem estalviar-te la feina més feixuga! 


Com a formadora i assessora, tinc molt clara la importància del servei d’assessorament o els seguiments que ens puguin oferir els proveïdors dels productes químics, ja que simplifica i redueix la feina que haurem de fer nosaltres. La proximitat i transparència són els pilars bàsics per triar un bon proveïdor.

També tinc molt clara la importància de formar, en uns mínims, al personal encarregat de la neteja i desinfecció. Simplificant al màxim els procediments i formar in situ, de manera entenedora, real i senzilla com cal netejar/desinfectar els elements crítics dins la cuina i obrador.


OBJECTIU: POSAR ORDRE: 

EL QUÈ HE DE FER - EL QUE DIC QUE FAIG - EL QUE FAIG


És l’objectiu bàsic i principal del nostre Curs Pla de Neteja i Desinfecció, i per poder formar d’aquesta manera real, adaptada, senzilla i útil; hem de treballar amb un proveïdor de productes químics. I nosaltres, per el nostre tarannà, manera de fer i filosofia d’empresa, volem i hem decidit col·laborar amb Grup Marchan Ventura pel ventall de serveis que ofereix ens permet  incloure les seves divisions de treball al les nostres formacions i assessoraments de manera integral.

Per aquest motiu la nostra formació compta amb els productes químics que podeu trobar fàcilment a la seva divisió DT Químicad’Higiene Professional i amb la garantia d’un servei proper i adaptat a les vostres necessitats. Nosaltres els hem triat per tal de poder oferir una formació que us permeti crear el vostre Pla de NiD de manera senzilla, amb Procediments adaptats a l’ús dels detergents i desinfectants que presentem a mode d’exemple real. Tot i això el curs, et permetrà crear el teu Pla a partir dels productes que utilitzis, sigui quin sigui el teu proveïdor!



Per més informació sobre els mòduls del curs podeu trucar o enviar un missatge de whatssapp al 660431378, enviar un correu-e amb els vostres dubtes a codexformacio@gmail.com o bé omplint el Formulari de Contacte.

 

Contacta amb Nosaltres
* Pots llegir la nostra política de privacitat aquí. 



Clica per accedir a Tots els Cursos