Estem preparades per l'estiu 2021

 


Amb l’anunci de l’entrada del terme “Cultura de la Seguretat Alimentària” dins el Reglament 852, com a assessora i formadora em vaig plantejar com podem afrontar la seva implantació als petits.


01 Cercant formacions especifiques sobre el tema, vaig conèixer l’AVHIC, l’Associació de Veterinaris i Higienistes de Catalunya, i a l’abril vaig assistir a la Conferència Online “La Cultura de la seguretat alimentària: què és i com hem d’enfocar aquest nou requeriment”. Per la nostra tranquil·litat i la de totes les persones i empreses que treballen amb Codex Formació i Assessorament, he de dir que la nostra manera de fer, els nostres tempos a l’hora d’implementar nous procediments, el nostre tarannà i filosofia ja inclouen de manera natural la inclusió del que entenem per Cultura de la seguretat alimentària.


02 Com ja sabíem, aquest concepte estava inclòs als diferents sistemes de gestió certificats com l’IFS i el BRC, i una cosa porta a l’altra. Vaig decidir que la millor manera d’extreure informació sòlida sobre aquest concepte era de les fonts on ja fa temps que se’n parla. I no vaig haver de cercar massa per trobar a partir de la mateixa AVHIC un Curs Oficial d’Auditor Intern IFS FOOD v.7. (pels que esteu certificats en IFS, sapigueu que ha actualitzat la versió i entra en vigor ja aquest juny). Vaig considerar que seria un benefici per tots (per mi, pels meus clients pels meus alumnes).


Què em permet aquesta formació?

Més enllà de l’obtenció del Certificat Oficial per part d’IFS que incloc al meu Currículum Acadèmic, n’he extret nova informació per tal d’adaptar les auditories i millorar-ne la resolució de no conformitats. Hem de tenir en compte que tot comença amb l’APPCC (Autocontrols si flexibilitzem), per tant ho ha molts punts en comú de base entre el gran IFS i els Autocontrols (valoració de Punts Crítics).


Ens permet millorar les auditories i plantejar la formació bàsica inicial sobre Cultura de la Seguretat Alimentària als Responsables de l’Establiment per ajudar-los a trobar el punt d’inflexió dins el seu equip, reforçar el compromís de totes les parts, i aconseguir mantenir-ho de manera estable en el temps. Tenim previst incloure aquesta formació al nostre catàleg a partir de setembre 2021.

Clica aquí per més informació >>


03 Per continuar actualitzant coneixements, i aprofitant la celebració dels Dia Mundial de la seguretat alimentària, vaig assistir al Barcelona Fòrum Seguretat Alimentària 2021. L’any passat ja hi vam assistir i l’experiència va ser molt positiva.

Per als petits com Codex Formació i Assessorament és important sentir de la veu d’autoritats competents, inspectors sanitaris, o els top de la professió, que de base estem alineats i continuem fent de pont mediador entre el que s’ha de fer i com ho aconseguim.


S'incideix en tot moment en la importància de la Formació, no només dels manipuladors d'aliments, sinó dels Responsables de l'Empresa alimentària, estigui o no implicat directament en la producció com a manipulador d'aliments. 



04 Per posar la cirereta a aquesta primavera de formacions, vam assistir a la Jornada organitzada per la Fundació de la UAB (FUAB Formació) sobre “Desperdicio y prevenciones legales en la cadena alimentaria” , en altres paraules: malbaratament alimentari i normativa

Què em permet aquesta formació?

Aquesta formació permetrà actualitzar la Càpsula Informativa sobre sobirania alimentària exclusiva per subscriptors sense cap cost econòmic.


Subscriu-te a Codex Formació

*Llegueix aquí la nostra Política de Privacitat



05 Però encara n’hi ha més! Si voleu saber què ens van dir a la Jornada Tècnica sobre la Nova Norma de Qualitat del Pa, organitzada per el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, no us perdeu l’actualització de la nostra entrada al blog.

Clica aquí per més informació >>